Návštěvníci letošního ročníku Food Festivalu mohli ochutnávat z široké nabídky pokrmů. Kromě skvělých ústřic společnosti MAKRO bylo možné nahlédnout do tajů kuchyně karlovarského Grandhotelu Pupp. Své příznivce potěšil hotel Thermal, skvělé drinky nabízel Club Imperial. Dokonalé umění představili zástupci nově vybudovaného hotelu Quisisana Palace. Do Karlových Varů zavítali také přespolní z lázní Jáchymov, či Hostinec na Statku z Jakubova. Celkem bylo možné ochutnat speciality u 13 restaurací. V hodnocení návštěvníků vyšel vítězně tým kuchařů z Thermalu, na druhém místě, o pouhý jeden hlas, se umístil Grandhotel Pupp a krásné třetí místo získal hotel St. Joseph Royal Regent.

Při letošním ročníku se kuchaři jednotlivých restaurací utkali doslova na ostří nože. Poprvé za historii festivalu totiž proběhla soutěž v otevírání ústřic. A že to není nic jednoduchého vidělo i na čtyři tisíce návštěvníků.

Jak bývá již při správném festivalu jídla a pití zvykem, zkrátka nepřišlo ani publikum. Správnou přípravu festivalového špízu, či Crépe Suzette si mohli návštěvníci vyzkoušet na vlastní kůži. Své umění také předvedli mladí začínající kuchtíci v rámci soutěže FOOD CUP, kdy vyhráli žáci učňovského střediska hotelu Thermal. Karlovarský závod „Vrchní, prchni“ přiběhl odstartovat primátor Karlových Varů Petr Kulhánek a finanční prémie putovala do rukou nejlepšího běžce a běžkyně.

Vše bylo do posledního sousta snědeno, vypito a už teď se všichni těší na další svátek gastronomie. Přejeme Vám tedy dobrou chuť a brzy zase na viděnou.